Zonnebrillen voor iedere sport

Lopen / Trail

Materiaal

MTB / Fietsen

Alex Mauger

Bij het beoefenen van een outdoorsport is goed zicht cruciaal als je het terrein wilt kunnen lezen. Meer dan 70% van de bewegingen wordt geleid door het zicht. Een zonnebril is daarom veel meer dan een modeaccessoire; het is een prestatiebevorderend hulpmiddel.

De twee essentiële elementen voor het kiezen van de juiste zonnebril zijn het montuur en de glazen: twee onafscheidelijke elementen voor een perfecte combinatie, des te meer nu merken specifieke producten ontwikkelen voor elke discipline. Dit zijn marketingproducten die worden ondersteund door atleten, maar die ook voldoen aan de eisen die elke sport stelt: lichtheid, ventilatie, comfort, ondersteuning en zelfs aerodynamica.

Hier zijn 4 zeer verschillende modellen brillen voor vier disciplines die in de schijnwerpers staan.

MOUNTAINBIKE - JULBO EDGE
Net als de sport waarvoor ze zijn ontwikkeld, zijn deze zonnebrillen compromisloos, vooral als het aankomt op prestaties. Het Julbo EDGE-model is speciaal ontworpen voor prestaties op twee wielen en zit boordevol functies van topklasse. Met zijn lichtgewicht, gestroomlijnde montuur zorgt EDGE voor een optimaal gezichtsveld en een prachtig panoramisch uitzicht. Dankzij de exclusieve MagneFix-technologie is het verwisselen van lenzen snel en eenvoudig als de rit modderiger blijkt te zijn dan verwacht. Geventileerde lenzen houden de hitte buiten en het licht gebogen, wrap-around frame houdt de bril op zijn plaats, zelfs op volle snelheid. Gewicht: 25 g.

www.julbo.com

(TRAIL)HARDLOPEN - 100 PROCENT HYPERCRAFT
Het merk 100% is altijd synoniem geweest met Americana motorcross en is geassocieerd met veel iconische momenten die de wortels en geschiedenis van de moderne motorcross hebben gevormd. In de afgelopen jaren heeft het merk zijn assortiment gediversifieerd en biedt nu producten (voornamelijk brillen en zonnebrillen) voor skiën en snowboarden, mountainbiken en fietsen, maar ook voor hardlopen, … Disciplines die 100% inzet vereisen.
De Hypercraft® 100%® zonnebrillen met UltraCarbon™-technologie, ontwikkeld onder de Californische zon, zijn zonder montuur lichter (23gr), resistenter en dynamischer dan veel andere prestatiebrillen op de markt. Hypercraft is verkrijgbaar met HiPER® contrastverbeterende lenzen en fotochromische lenzen. Dit is de bril die wordt gebruikt door Mathieu Blanchard, de Franse trailrunner in het Salomon team.

www.100percent.com 

WIELRENNEN - SUNGOD VULCANS
Sungod is een relatieve nieuwkomer op de markt voor sportzonnebrillen. De Britse start-up is voorstander van DtoC, oftewel direct-to-consumer verkoop, uitsluitend via de website. De Pace-serie van het merk bestaat uit vier sets fietszonnebrillen. Sungod wil zich onderscheiden van de beste zonnebrillen door een niveau van maatwerk te bieden waar de grote spelers niet aan kunnen tippen. Klanten kunnen het uiterlijk en het gevoel van de bril volledig aanpassen aan de lenzen, het montuur en de vele kleuropties, wat perfect is voor diegenen die op zoek zijn naar een echt unieke of persoonlijke look. Sungod is nu de officiële partner van de beroemde INEOS Grenadier wielerploeg.

SunGod Vulcans zijn volledig aanpasbare zonnebrillen met een high-definition 8KO lens. Ze zijn een uitstekende optie voor stijlvolle en functionele oogbescherming, met levenslange garantie.

SunGod biedt zijn 8KO-lenzen aan bij Vulcans, die naar eigen zeggen optisch superieur zijn en lichter (34 gram) dan het standaard polycarbonaat dat in veel brillen wordt gebruikt. Je kunt kiezen uit acht verschillende tinten lenzen, afhankelijk van stijl en lichtomstandigheden, en twee fotochromische lenzen die reageren op veranderende omstandigheden.

www.sungod.co 

WANDELEN EN BERGBEKLIMMEN - JULBO SHIELD

Hoe hoger de hoogte, hoe schadelijker de zonnestralen, dus een goede zonnebescherming is essentieel, ongeacht de hoogte. Het merk uit Jura heeft ook het breedste assortiment brillenglazen voor gebruik in de bergen en op grote hoogte.
Met de Shield heeft Julbo zijn technische ervaring op het gebied van bergbeklimmen gecombineerd met een moderne esthetiek om brillen met een hoge bescherming en hoge prestaties te creëren. De uitneembare textielschelpen zorgen voor onberispelijke bescherming in totaal comfort. SHIELD is uitgerust met het Air Flow ventilatiesysteem en zal je bondgenoot bij uitstek zijn wanneer de inspanning tijdens een klim toeneemt. Ze blijven stevig op hun plaats zitten dankzij de gebogen Grip Tech poten en het antislip neusstuk.
Gewicht: 32 g.

www.julbo.com 

Articles Liés

Gerelateerde artikels

Sports D’hiver

Rando / Escalade

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.