Eerste indrukken van de Salomon DRX Bliss®

Lopen / Trail

Materiaal

Alex Mauger

Salomon's gloednieuwe Road Running schoen heeft een geweldige look die niet onopgemerkt zal blijven, en is verkrijgbaar in een reeks kleuren voor zowel hem als haar: kaki, blauw, zwart, wit, groen…. Er is zelfs een zwart/geel/rode versie met Belgische accenten!
Wij waren vooral gecharmeerd van het kaki model, versierd met oranje zijrails. Het ontwerp is zowel verfijnd als avant-gardistisch in de hardloopwereld. De rails zijn meer dan alleen een esthetisch kenmerk; ze garanderen een opmerkelijke stabiliteit en een geleide afrol, terwijl ze het unieke karakter van de schoen onderstrepen. Voor wie de voorkeur geeft aan een meer sobere look, is de volledig zwarte versie ideaal.

Wat kunnen we erover zeggen na een paar buitenritten?
Over het algemeen onderscheidt dit paar zich door comfort, mede dankzij het mesh en de grotere dynamiek in vergelijking met het andere icoon van Salomon, de Aero Glide. Ze worden echter vooral aanbevolen voor hardlopen op zachte, stabiele ondergrond. Op asfalt is de demping iets steviger in vergelijking met de Aero Glide. De DRX Bliss® blinkt vooral uit door zijn stabiliteit, waardoor het nemen van bochten soepel en geruststellend verloopt.

Met een gewicht van 266 gram is de DRX Bliss® iets zwaarder dan de Aero Glide met 254 gram, maar hij blijft concurrerend met zijn op stabiliteit gerichte rivalen. Het gewicht is geconcentreerd in de hielzone, wat zorgt voor een lichte achterwaartse helling.

De zijrails op de DRX Bliss® zijn een grote aanwinst en zorgen voor een aanzienlijk verbeterde stabiliteit.

Waarom rust Salomon zijn modellen voor hardlopen op de weg niet uit met het Quicklace-systeem? Wij vinden het sneller en efficiënter en het helpt duidelijk om de voet stevig in de schoen te houden.

De DRX Bliss® is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, ideaal voor degenen die zich regelmatig op stabiel terrein of bospaden begeven.

We zullen onze feedback zeker aanvullen na langer, intensiever gebruik.

www.salomon.com

Articles Liés

Gerelateerde artikels

Sports D’hiver

Rando / Escalade

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.