Julbo in de urban jungle

Materiaal

MTB / Fietsen

Alex Mauger

Julbo, het merk uit de Franse Jura, heeft zich onlangs in de wereld van het fietsen gestort. Het begon met het ontwerpen van een serie lichte en trendy brillen. Daarna richtte het zich op helmen. De eerste modellen werden ontworpen in samenwerking met het Groupama FDJ team, waarmee het bedrijf zijn intrede deed in de wielerwereld Tour. Daarna kwam er een prachtige mountainbikehelm met de naam "Forest". En om de collectie compleet te maken, presenteerde Julbo de Itinéraire Evo, een helm die speciaal is ontworpen voor stadsfietsers, voornamelijk diegenen die woon-werkverkeer afleggen op elektrisch ondersteunde fietsen. Deze fietsers, vooral die op Speed Pédélec (ongeremde e-bikes die snelheden tot 45 km/u kunnen halen), hebben geschikte beschermingsmiddelen nodig, en in het bijzonder een slijtvaste helm.

Julbo's Itinéraire Evo voorziet in deze behoefte. Hij heeft een breed vizier met een 0-3 fotochroom Reactiv-scherm, ideaal voor verschillende weersomstandigheden. De helm zorgt voor een optimale pasvorm dankzij het Full Adjustable Fit-systeem en het Neck Fit-ontwerp. De kinriemen zorgen ook voor een perfecte pasvorm en de Fidlock® magnetische gesp maakt het gebruik eenvoudig. Het comfort wordt gemaximaliseerd door het Airflow ventilatiesysteem met 20 slim geplaatste ventilatieopeningen. De veelzijdigheid betekent dat hij het hele jaar door kan worden gebruikt, met een verwisselbare voering voor verschillende seizoenen en afneembare, wasbare Coolmax-comfortvoering.

Met een gewicht van slechts 400 gram garandeert de Itinéraire Evo robuustheid en bescherming dankzij de In-Mold shell. Voor extra veiligheid op elk moment van de dag of nacht is hij voorzien van een LED-achterlicht dat kan worden opgeladen via een USB C-poort en reflecterende patronen. Het verstelbare, afneembare vizier is compatibel met brillen op sterkte. Dankzij de Reactiv 0-3 technologie past het vizier zich aan het lichtniveau aan en gaat het snel van categorie 0 naar 3.

Na een korte proefperiode wordt de Itinéraire Evo gewaardeerd om zijn lichtheid, praktische bruikbaarheid en gebruiksgemak. Het vizier moet echter wel worden afgesteld, omdat het de neiging kan hebben om op de neus te vallen. Desondanks biedt het vizier het voordeel dat het een onbelemmerd zicht biedt, waardoor een zonnebril overbodig wordt. Hoewel hij meer dan €285 kost, combineert hij de voordelen van een stevige helm met een fotochrome zonnebril.

Ga voor meer informatie naar www.julbo.com.

Articles Liés

Gerelateerde artikels

Sports D’hiver

Rando / Escalade

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.