10 goede redenen om deze winter te gaan skiën in Les Menuires

Frankrijk

Wintersport

Alex Mauger

Les Menuires, een skioord gelegen in Tarentaise (Savoie), is:

1. Het grootste skigebied ter wereld: Les Menuires, genesteld in het hart van de 3 valleien, biedt bevoorrechte toegang tot een onvergelijkbare winterspeeltuin, met 600 km aan pistes en 7 stations verbonden door de bergtoppen. Het is simpelweg het toppunt van de Franse bergen.

2. Sneeuw gegarandeerd: Dankzij de hoge ligging en de ultramoderne uitrusting garandeert Les Menuires het hele seizoen door optimale sneeuwcondities. Met 85% van het skigebied op een hoogte van meer dan 1800 meter, en meer dan de helft bedekt met sneeuwkanonnen, is de sneeuw gegarandeerd.

3. Ski-in/ski-out vakanties: Als geïntegreerd resort, is Les Menuires zo ontworpen dat het grootste deel van de accommodatie ski-in/ski-out is. Geen autoritten meer, u hoeft alleen maar te parkeren bij aankomst en te genieten van de verschillende wijken en hun sfeer door de voetgangerspaden of de gratis pendeldiensten te nemen.

4. Skiën voor alle niveaus: Of u nu een beginner of een expert bent, Les Menuires biedt een groot aantal pistes voor alle niveaus. Met 54 groene, 142 blauwe, 111 rode en 35 zwarte pistes verspreid over het 3 Vallées gebied, is er voor ieder wat wils.

5. Fun runs: Naast de traditionele pistes biedt Les Menuires drie funzones voor sensatiezoekers: de Pixel Area met zijn snowpark en boardercross, het Friendly Natural Park voor fans van moguls en racen met vrienden, en de Liberty Ride zones voor wie liever veilig off-piste gaat.  

6. De ultieme gezinsbestemming: het resort heeft het Family Plus label en verwelkomt kinderen van jongs af aan met speciale faciliteiten en activiteiten voor alle leeftijden. Skilessen vanaf 3 jaar, speelterreinen zoals het Boukty Camp en een aquapark houden gezinnen tevreden.

7. Een diversiteit aan activiteiten: Naast skiën biedt Les Menuires een veelheid aan activiteiten naar ieders smaak: rodelen, sneeuwschoen- of sneeuwscooteruitstapjes, een ontmoeting met een alpenboer, fitnesslessen, yoga, bioscoop, ontspanning in de wellnessruimten en nog veel meer.

8. Een architecturaal en historisch erfgoed: Naast het skigebied herbergt Les Menuires een rijk architecturaal en historisch erfgoed, variërend van barok tot brutalisme. Musea, erfgoedbezoeken en Savoyaardse restaurants laten de bezoekers de authenticiteit van de regio ontdekken.

9. Een onklopbare prijs-kwaliteitverhouding: Als toegangspoort tot de 3 valleien, biedt Les Menuires een breed scala aan accommodaties voor alle budgetten, van 4-sterren hotels tot betaalbare toeristische residenties. Een bestemming waar skiën toegankelijk blijft voor iedereen.

10. Een ongeëvenaarde gezelligheid: trouw aan de signatuur van Les Menuires, cultiveert het skioord een unieke gemoedstoestand, een combinatie van eenvoud en gezelligheid. Met een tevredenheidspercentage van 94% volgens een BVA-onderzoek wordt Les Menuires geprezen om zijn warme en gastvrije sfeer.


Of je nu een beginner of een ervaren skiër bent, met je gezin of met vrienden, Les Menuires biedt een onvergetelijke skivakantie met een combinatie van pisteplezier, ontspanning en culturele ontdekkingen.

www.lesmenuires.com

Articles Liés

Gerelateerde artikels

Sports D’hiver

Rando / Escalade

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.