S/LAB Spectur van Salomon: een "superschoen" voor alledaagse lopers

Lopen / Trail

Alex Mauger

Salomon introduceert de S/LAB Spectur, een high-performance hardloopschoen die is ontworpen om alledaagse lopers de voordelen te geven die gewoonlijk zijn voorbehouden aan elite marathonlopers. In tegenstelling tot traditionele trainingsschoenen is de S/LAB Spectur speciaal ontworpen voor prestaties op wedstrijddagen, met als doel lopers te helpen hun persoonlijke top te bereiken.

Het idee achter de S/LAB Spectur was om een 'superschoen' te maken die is afgestemd op de behoeften van de hele hardloopgemeenschap en niet alleen op die van topatleten. Terwijl de huidige 'superschoenen' vooral gericht zijn op de snelste hardlopers, erkende Salomon dat de meerderheid van de hardlopers verschillende biomechanica en loopritmes heeft. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar een schoen die de efficiëntie maximaliseert voor alle serieuze hardlopers, ongeacht hun tempo.

Dankzij het lichtgewicht ontwerp, de carbon plaat, dual foam demping en verbeterde geometrie van de tussenzool biedt de S/LAB Spectur een balans tussen voortstuwing en stabiliteit. In tegenstelling tot high performance hardloopschoenen, die misschien niet passen bij de biomechanica van langzamere lopers, is de S/LAB Spectur ontworpen voor een breder scala aan loopstijlen en tempo's.


De belangrijkste kenmerken van de S/LAB Spectur zijn een middenzool van dual foam voor soepele overgangen, een carbon Energy Blade plaat voor stabiliteit van hiel tot teen en extra demping in het bovenwerk voor comfort tijdens langere duurlopen. Het ontwerp van de schoen is gericht op maximale efficiëntie zonder de natuurlijke hardloopvorm van de drager te veranderen.

Salomon benadrukt dat prestaties niet beperkt zijn tot topatleten en gelooft dat elke loper die ernaar streeft om zijn of haar persoonlijke best te doen toegang verdient tot geavanceerde schoeiseltechnologie. De S/LAB Spectur wil race-day exclusiviteit bieden in een compleet pakket voor alle toegewijde lopers, ongeacht hun doelen of wedstrijdtijden.

Deze nieuwe schoen is verkrijgbaar vanaf mei 2024.


www.salomon.com

Articles Liés

Gerelateerde artikels

Sports D’hiver

Rando / Escalade

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.