This is Verbier - Het Walliser Resort is deze zomer meer dan ooit in multi-sport mode

Geen categorie

Lopen / Trail

MTB / Fietsen

Nieuws

Outdoorfan

In de winter zijn de reputatie en bezoekersaantallen van Verbier vooral te danken aan het uitzonderlijke ski- en freeridegebied, maar tijdens het zomerseizoen trekt het resort in Wallis vakantiegangers aan die op zoek zijn naar nieuwe energie, een band met de natuur, adrenaline en buitenavonturen, vooral dankzij het eclectische programma van activiteiten en evenementen: Mountainbiken natuurlijk, maar ook racefietsen, e-biken, trailrunning, wandelen, via ferrata, klimmen en alpinisme, yoga, golf, tennis en zelfs... padel! Focus op vier hoogtepunten die de maand augustus in Verbier en het Val de Bagnes inluiden.

VOOR WIELERLIEFHEB - DE 'TOUR DES STATIONS', 1 TEM 6 AUGUSTUS

In vijf edities heeft de Tour des Stations 30 toeristische bestemmingen, 50 nationaliteiten en meer dan 3.500 deelnemers aangedaan. Hoe lang of kort de route ook is, deelnemers worden vooral gemotiveerd door de belofte van het verbinden van uitzonderlijke resorts in een prachtige omgeving! Een van de belangrijkste kenmerken van deze fietswedstrijd is de unieke uitdaging: jezelf meten met het hoogteverschil van de Mount Everest op één dag! Iedereen heeft echter de keuze om "zijn eigen top" te beklimmen uit de zes aangeboden routes, beginnend in Le Châble en eindigend in Verbier.

De Tour des Stations op één dag: MedioFondo (74 km - 2.900 m D+) / GranFondo (133 km - 4.700 m D+) / SuperFondo (185 km - 6.800 m D+) / UltraFondo De Everest (242 km - 8.848 m D+)

De meerdaagse Tour des Stations: Ultimate 555 (555 km en 17.000 m D+) / Ultimate 1000 (1.000 km en 26.000 m D+)

www.tourdesstations.ch

HET MEKKA VAN ELEKTRISCH MOUNTAINBIKEN, EEN WEEKEND LANG, DANKZIJ HET VERBIER E-BIKE FESTIVAL, VAN 10 TOT 13 AUGUSTUS

Het Verbier E-Bike Festival opent deze zomer voor de 5e keer zijn deuren! Vier dagen lang zullen Verbier en het Val de Bagnes leven op het ritme van de E-Bike, met een programma dat een scala aan ervaringen biedt om het concept te leren kennen en de E-Bike te testen in een uitzonderlijke omgeving en onder professionele begeleiding: tests aangeboden door tal van merken, gastronomische ritten, ontdekkingstochten, entertainment, activiteiten voor gezinnen en de Bosch E-MTB Challenge. Informatie en inschrijving via www.verbierebikefestival.com

VERBIER PADEL MASTER, HET EERSTE INTERNATIONALE PADELTOERNOOI IN ZWITSERLAND, VAN 15 TOT 20 AUGUSTUS

Het internationale professionele padelcircuit komt naar Verbier. Heb je nog nooit van padel gehoord? Het is een discipline die is afgeleid van tennis en wordt gespeeld op een kleinere baan (20m × 10m), omringd door doorzichtige muren en hekken, waar de punten op dezelfde manier worden geteld als bij tennis. Van 15 tot 20 augustus worden op de parkeerplaats van Périn (naast het sportcentrum) een centraal veld en een bijveld aangelegd voor het eerste internationale toernooi op Zwitserse bodem. Het toernooi wordt geleid door tennisser Stan Wawrinka, die verliefd is geworden op deze leuke sport die door 25 miljoen mensen over de hele wereld wordt beoefend.

"Als fanatieke racketsporter voelde ik me meteen aangetrokken tot padel. De toegankelijkheid, dynamiek, speelsheid maar ook het extreem competitieve karakter maken het een sport die een groot aantal mensen zal aanspreken en een vaste favoriet zal worden bij het grote publiek. Met de hulp van Verbier hebben we alle troeven in handen om het benchmarkevenement en de showcase voor padel in Zwitserland en zelfs internationaal te worden", merkt de man uit Vaud op.

En Verbier denkt al groots, met meer dan 10.000 verwachte bezoekers tijdens de week en een tribune met 1.000 zitplaatsen aan de rand van het centre court. www.verbierpadelmaster.com

Click to insert a new paragraph

Click to insert a new paragraph

ARTAANSE RACE, EEN UNIEK EVENEMENT VOOR ATLETEN OP ZOEK NAAR EXTREME ERVARINGEN, OP 2 EN 3 SEPTEMBER

De Spartan Race is terug in Verbier voor weer een weekend vol spektakel, inspanning en extreme emotie. Het breekt met de codes van de moderniteit door zijn inspiratie te halen uit een oude methodologie gebaseerd op inspanning. Dit evenement sluit perfect aan bij de waarden van Verbier - Pure Energie - en staat voor het overtreffen van jezelf in een uitzonderlijke alpine omgeving.

In het weekend van 2 en 3 september worden de 4.000 verwachte deelnemers verdeeld in vier categorieën:

  • Sprint: een 5 km lange race met 20 hindernissen, het kenmerkende evenement, een snel avontuur dat lopers over ruw terrein voert en bedoeld is voor Spartan Race-nieuwelingen of Spartanen die voor het eerst meedoen. Het is de verplichte stap in de Spartaanse wereld. De Sprint is een race die in aanmerking komt voor de Spartan Trifecta.
  • Super: Dit is een hindernisrace van 10 km met 25 hindernissen die snelheid, uithoudingsvermogen en technische vaardigheid combineren. Het Super-formaat is ontworpen om het fysieke en mentale uithoudingsvermogen op verschillende terreinen uit te dagen en te testen. Dit format komt in aanmerking voor de Spartan Trifecta.
  • Beast: 21 km/30 hindernissen; dit is de zwaarste race wat betreft hellingsgraad en techniciteit.
  • Kids: een race om kinderen in de Spartaanse wereld te brengen en hen te inspireren om te dromen van onvergetelijke avonturen.

De start en het evenementendorp worden opgezet in Périn (naast het Sportcentrum). Sommige routes lopen van Verbier (1500 m) tot de Col de la Croix-de-Cœur 2173 m (aan de voet van de Pierre Avoi), met adembenemende uitzichten op het Combins-massief.www.ch.spartan.com

Click to insert a new paragraph

Articles Liés

Gerelateerde artikels

Sports D’hiver

Rando / Escalade

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.