Salomon Genesis: Betaalbaar comfort en prestaties

Lopen / Trail

Alex Mauger

Salomon's Genesis S/LAB is een onmiskenbare hit bij racers in de elitecategorie. Als reactie op dit succes heeft Salomon een meer betaalbare 2024 versie gelanceerd, die net zo goed lijkt te presteren. Dit is onze kans om hem kort te testen.



Vorig jaar werd de Genesis S/LAB op grote schaal gebruikt door de teamatleten van Salomon, die sterren uit de discipline zoals Mathieu Blanchard en Courtney Dauwalter vergezelden tijdens iconische races zoals de UTMB. De feedback over deze topschoen, ontworpen voor langeafstandsavonturen, was unaniem positief.
De hoge prijs maakte de schoen echter onbereikbaar voor veel gepassioneerde hardlopers.

Salomon heeft hierop gereageerd met de Genesis 2024, een meer betaalbare versie van haar grote zus, met behoud van haar kwaliteit en prestatiekenmerken. Het bovenwerk van Matrix stof is duurzaam en licht, terwijl de Ortholite technologie en Contagrip buitenzool zorgen voor optimale demping en uitstekende grip, vergelijkbaar met die van de S/LAB.
Hoewel de Genesis 2024 iets zwaarder is dan het S/LAB model, blijft hij relatief licht voor ultra trail running en biedt hij aanzienlijk comfort over lange afstanden. Het Quicklace-systeem maakt het veters strikken makkelijker, terwijl het herziene ontwerp de schoen een modernere, dynamische look geeft.




Uitstekend gevoel
Mijn eerste indrukken van de Genesis zijn erg positief. Ondanks mijn aanvankelijke twijfels over de pasvorm, was ik aangenaam verrast door het comfort van de schoen. Hij biedt een zachte maar stabiele demping, ideaal voor lange uren hardlopen (in de bergen).
Op de grond presteert de Genesis opmerkelijk goed. Zijn stevige ondersteuning en dynamische prestaties maken hem een verstandige keuze voor steile, technische stukken. Dankzij zijn veelzijdigheid kan hij zich aanpassen aan verschillende soorten en lengtes loopsessies.



De Genesis combineert dus comfort, wendbaarheid en duurzaamheid, waardoor lopers een betrouwbare, high-performance schoen hebben waarmee ze vol vertrouwen hun grenzen kunnen verleggen. De betaalbare prijs maakt het een aantrekkelijke optie voor trailrunners die op zoek zijn naar een veelzijdige, high-performance schoen.  Probeer ze nu uit!

www.salomon.com

Articles Liés

Gerelateerde artikels

Sports D’hiver

Rando / Escalade

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.